Ardahan'da Deprem Zedelere Termal Ahır Cadırlar Kuruldu

Depremden en çok etkilenen Esenyayla, Çullu, Koyunlu, Küçükaltunbulak ile Büyükaltunbulak köylerine 30 ahır çadır kuruldu.

Ardahan'da Deprem Zedelere Termal Ahır Cadırlar Kuruldu

Ardahan'ın Göle ilçesindeki depremde ahırları yıkılan besiciler, kış boyu hayvanlarına termal çadırlarda bakacak.

İlçede 27 Eylül'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bazı ev ve ahırların hasar gördüğü köylerde yaşayanların yaraları sarılmaya devam ediliyor.

Valilik koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sarsıntıda ahırları kullanılamaz hale gelen besicilerin mağdur olmaması için başlattığı çalışmaları tamamladı.

Çullu Muhtarı Halil İbrahim Top da köyündeki ahır çadırların başarılı şekilde kurulduğunu söyleyerek, "Çadırlarımız geldi ve kuruldu. Bazı vatandaşlarımız hayvanlarını çadırlara koydu. Allah devletimizden, herkesten razı olsun. Şu an bir sıkıntımız yok. Hayvanlarımızı içeri aldık. Bu kışı çadırda geçirecekler." ifadelerini kullandı.

Besici Mahmut Genç ise çadır kurulumunun kendilerini mutlu ettiğini, bir sıkıntılarının bulunmadığını belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık