Ensar Öğüt, 'Canlar'a' yapılan haksızlıkları kitaplaştırdı!

3 Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den Ardahan Milletvekilliği yapan eğitimci-yazar ve politikacı Ensar Öğüt, Alevi inancı üzerine tarihi belgelerinde içinde olduğu bir kitap çıkarttı.

Ensar Öğüt, 'Canlar'a' yapılan haksızlıkları kitaplaştırdı!
  • 06 Nisan 2022, Çarşamba 0:19

 

   Ardahan'da olduğu gibi ülke genelinde de özellikle çiftçilerin sorunlarının gündeme getirilmesiyle tanınan Öğüt'ün daha önce yayımladığı birçok kitabı bulunmakta. Tarım ve ekonomi üzerine kaleme aldığı eserleriyle herkesin takdirini toplayan Ensar Öğüt'ün son kitabı Alevi İnançları ve Devşirmeler kitapçılardaki raflarda yerini aldı. Ya Allah, Ya Muhammed, Ya Ali diye ibadet eden Alevilere yapılan haksızlıkları gidermek için bu kitabı yazdığını söyleyen Öğüt, Horasandan gelen Anadolu'ya yerleşen belki de akraba olan insanları, emperyalist güçlerin kışkırtmasıyla, Kahramanmaraş, Malatya, Çorum ve Sivas'ta katliamlar yaşanmıştır.

  Bu yaşananların bir daha yaşanmaması için bu kitapta tarihi belgeler ile geçmişe ışık tutmaya çalıştım dedi. Uzun yıllar yaptığı tarihi belge ve arşivlerin incelenmesi sonucu ortaya çıkan kitabın, gelecek nesillere bir kaynak olarak bırakmaktan mutlu olduğunu söyleyen Öğüt, Bu kitap ehlibeyt soyundan gelen Alevilerin evlerine x işareti koyarak tehdit edenlerin gerçekleri öğrenmesi içindir. Alevi dedesi Muharrem Naci Orhan'ın Hz. Muhammet soyundan geldiğini noter tasdikli nüshasını da bu kitapta bulacaksınız. Ayrıca Hamdullah Çelebinin Türkçe ibadet yaptığı için 1826 yılındaki şeriat mahkemesinin tutanaklarını da bulacaksınız. Osmanlı döneminde görev yapmış 36 padişah, 223 sadrazam'dan 150'sinin devşirme, 73'nün Türk ve Kürt olurken 31'nin ise tamamen ayrı din ve ırklardan kişiler olduğunu da belgeleriyle kitabıma koydum.

Bu kitabımda ayrıca Selçuklu ve Osmanlı devletlerini kuran Türkmen Alevilerin, devşirmeler tarafından dışlanmasını ve imparatorlukları çöküşe götüren birçok kaynağa da yer verdim açıklamasında bulundu.

 

kaynak: Han Ardahan

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık