Gürcülere Serbest Ardahan'lıya Yasak

Ardahan Çıldır ilçesindeki bulunan doğa harikası olan Aktaş gölü görülmeye değer ama Ardahan’lıya yasak.

Gürcülere Serbest Ardahan'lıya Yasak
  • 28 Eylül 2022, Çarşamba 21:00

Türkiye ile Gürcistan sınırında bulunan Aktaş gölüne gitmek dahi yasak. Türkiye Aktaş gölünü uluslararası su ilan ederken, göl kenarına gitmek balık tutmak yasak denilmektedir.

Ardahan Çıldır Aktaş gölüne gitmek isteyen vatandaşlar jandarma tarafından engelleniyor. Gitmek isteyenler gittiğinde jandarma ile karşı karşıya gelerek uyarılar ile karşılaşıyor. Sebebi sorulduğunda ise buranın uluslararası su girmek balık tutmak yasak deniliyor.

Yörede bulunan halkın bu konuda büyük tepkileri var

Yöre halkı Aktaş gölüne giderek olta ile balık tutmak istediklerinde jandarma tarafından cezai işlem uygulandığını ve bu yasağın sadece bu bölge için geceli olduğunu dile getirdiler.

Gürcistan sınırın da bulunan halk ise bizlerin gözlerine bakarak alay edercesine göle girip kayıklar ile balık tutmaları bizlerin zoruna gidiyor.

Bu gölde olta ile balık tutamamak olta balıkçılığı yapanların büyük tepkisine neden oluyor. Bizlere yasak Gürcülere serbest bizler yiyemiyoruz ama Gürcüler gözlerimizin içine bakarak kayıklar iler balık tutuyorlar.

Bu duruma bir an önce bir çözüm bulunmasını isteyen yöre halkı ve olta balıkçılığı yapan Ardahan’lılar Ardahan Valiliğinden bu duruma bir an önce el atmasını istediklerini dile getirdiler. Bizlerin keriz olmadığını Gürcülerin akıllı olmadıklarını bizim idarecilerimiz bizlere göstersinler aksi taktirde bizleri keriz yerine koyan Gürcüler sonuna kadar haklıdır dedirtirler.

Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık