Ardahan'lı Çifçiler Endişeli

Hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Ardahanlı besiciler, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi aralarında İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Rize'nin de bulunduğu büyük kentlere kurbanlık sevk ediyor. Diye başlamak isterdik.

Ardahan'lı Çifçiler Endişeli
  • 30 Haziran 2022, Perşembe 10:52

Kent genelinde besicilik yapan vatandaşların, Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklar yapardı. Hayvan sevkiyatının bu yıl yüzde 80 düştüğü şehrimizde, Ardahan’da Yurt genelinde kurbanlık talebini karşılamaya çalışılırdı.

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşık 371 bin 613 büyükbaş, 199 bin 267'de küçükbaş hayvan varlığına sahip Ardahan'da kurban sevkiyatı bu yıl olması beklenenin çok altına düştüğü ise bildirildi.

Ardahan’lı besicilerin çevre illere götürdüğü kurbanlıklar ise çok talep görmemekle birlikte, satışların da olmaması endişe verici bir hal aldı.

Kurbanlıkları götüremeyecek olan besiciler bir çoban parasının,  aylık giderinin 11 bin TL’ye denk geldiği bu zaman da,  her geçen gün ellerindeki büyük ve küçükbaş hayvanlarının daha da pahalanması endişe verici bir hal almaya başlamıştır.

Bir sonraki günü tahmin edemeyen çiftçiler yarının endişesi ile ne olacağını merak ve endişe ile beklemekteler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık