ARDAHAN’DA KÖYDEKİ ÖĞRENCİLERE DRONE EĞİTİMİ VERİLDİ

Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğünce merkeze bağlı Ölçek köyünde ki öğrencilere drone (insansız hava aracı) eğitimi verildi. Köydeki okul bahçesinde gerekli tedbirleri alarak tüm öğrencilere Ardahanlı bilişim uzmanı ve drone operatörü M. Suat IŞIKLI tarafından görsel ve uygulamalı eğitim verildi. Öğrenciler ilk kez drone kullanmanın heyecanını yaşadılar. İl Milli Eğitim Müdürü Erhan BULUT, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hızla gelişen teknolojiye çocukları hazırlamak istediklerini söyledi. Çocuklarda merak uyandırma ve onları yeni teknolojik araçlardan haberdar etmenin çabasında olduklarını aktaran Bulut, şunları kaydetti: "Tasarım beceri atölyesi ve robotik kodlama başta olmak üzere çeşitli aktivitelerle çocuklarımızı geleceğe taşıyoruz.

ARDAHAN’DA KÖYDEKİ ÖĞRENCİLERE DRONE EĞİTİMİ VERİLDİ

Bakanlığımızın milli teknoloji hamlesi dediği TEKNOFEST ve TÜBİTAK üzerindeki projeler kapsamında köyde güzel bir etkinlik gerçekleştirip öğrencilerimizin heyecanını görmenin mutluluğunu yaşadık. Teknolojiden öğrencilerimizin en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak istiyoruz. Bize düşen geleceğimiz olan çocuklar için güzel çalışmalar yapmak." 6. sınıf öğrencisi Ayşenaz Korkmaz ise ilk kez dron gördüğünü ve heyecanla kullandığını söyledi.

Drone eğitmeni M. Suat IŞIKLI da özellikle köylerdeki öğrencilerin drona çok meraklı olduğunu belirterek, "Eğitime çok yoğun ilgi vardı. Bu yoğun ilgiden dolayı bütün öğrencileri dron ile tanıştırdık. Hepsi kullanmanın ve o keyfi yaşamanın sevincini yaşadı." ifadelerini kullandı.(a.a)

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık