DURSUN AKÇAM KÜLTÜR VE SANAT VAKFI TANITIM VE KATILIM TOPLANTISI KARTAL’da ÇOŞKUYLA TAMAMLANDI

. 14 Ocak 2023 Cumartesi günü Kartal Belediyesi Yakacık Kültür Merkezi'nde Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı’nın yeni üyelere açılışının duyuru toplantısı Dursun Akçam'ın hemşehrileri ve dostlarından büyük ilgi gördü.

DURSUN AKÇAM KÜLTÜR VE SANAT VAKFI TANITIM VE KATILIM TOPLANTISI KARTAL’da ÇOŞKUYLA TAMAMLANDI

Çiler Boylu'nun sunduğu programda Vakıf Başkanı Dr. Alper Akçam 2005'te Ardahan'da Dursun Akçam Kültürevi açılışından beri karşılaştıkları engellemeler ve zorluklara rağmen, 2022'de 17. kez gerçekleştirdikleri Dursun Akçam'ı Anma ve Kültür Sanat Günleri ile Ardahan'daki kültürel gelişmeye katkılarını somut örneklerle anlattı. Katılan destek veren herkese teşekkür edem Alper Akçam ta Ardahan’dan gelip programa katılan 17 yıldır Dursun Akçam Kültür evindeki tüm etkinliklere büyük emek veren desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Mehmet Suat Işıklı’ya da ayrıca teşekkür etti. 

Ardahan'da bütün yıl açık olan Dursun Akçam Kültürevi'nin öğrenciler için sıcak bir ders çalışma ortamı sağlayan kütüphanesi ve üniversitelilerin tiyatro çalışmalarına sahne olduğunu, halka açık ücretsiz sinema günleri vb kültürel etkinlikler ile Ardahan'da iki tiyatro grubu kurulduğunu ve  bu yıl Dursun Akçam'ın köylüsü gençlerin 28 kişilik 'Ölçek Köyü Dursun Akçam Tiyatro Grubu'nu kurmaları ile yörede insana / kültüre yatırımın sevindirici sonuçlarını gördüklerini, 20 yıllık emeklerinin boşa gitmediğinin gönencini duyduklarını anlattı

Alper Akçam 17 yıl önce yalnızca dört kardeş ile kurdukları Vakıf'ı artık Ardahanlıların ve  Dursun Akçam  dostlarının yeni üye katılımına açtıklarını ve Türkiye'nin her yerinden, hatta yurtdışından pek çok üyelik isteği olduğunu açıkladı.

Alper Akçam'ın konuşmasından sonra THM sanatçısı Turgay Demir yöre türküleri ile toplantıya renk kattı.

Toplantı sonrası Ardahanlı bir çok isimle birlikte Ardahanlı olmayan Dursun Akçam dostları da üyelik formlarını doldurdu ve Dursun Akçam ile Alper Akçam'ın kitaplarını alıp imzalattılar. 

Toplantıya gelenler imzalanmak için getirilen Dursun Akçam'ın,  Alper Akçam'ın kitaplarının bazılarını önceden almış olsalar da Vakfa katkı için yeniden alırken, Alper Akçam'ın son kitabı “Romanlarımızda Kurtuluş Savaşı ve Kadınlarımız” eseri ile Perihan Akçam'ın 12 Eylül döneminde Mamak'ta 8 yıl tutuklu kalan küçük oğlu Cahit Akçam'ı arayışı ile Mamak'ta görüşmecilik günlerinde yaşanan sıkıntıları anlattığı “Onca Çileden Sonra” adlı anı kitabı daha çok ilgi gördü. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık