Ardahan 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Ensar Öğüt, Çiftçi Korunmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Ensar Öğüt, Doğu ve Güneydoğu illerinin Afet bölgesi kapsamında yardım alması için girişimlerde bulundu.

ardahanguncelhaber

 

Son zamanlarda Ardahan’da yağan yağmurlar sonrası ekilen ekinler yerde kaldı. Bu ekinlerin yüzde 80’i zorar görürken yüzde 20’si ise işe yaramayacak duruma geldi.

Ardahan eski Milletvekillerinden olan Ensar Öğüt, geçtiğimiz günlerde Ardahan ilinin de afet bölgesi sayılması ve yağan yağmur ve doludan zarar gören çiftçinin bu zararlarının karşılanması için birçok girişimde bulundu.

Öğüt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye hitaben kaleme aldığı metinde şu sözlere yer verdi: "Türkiye'de her geçen gün etkisini artıran kuraklık özellikle Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum ve Erzincan başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini vurdu. Dolayısıyla Türkiye'nin Et ve Tarım ürünlerini karşılayan bölgemizde üretici çiftçilerimiz oldukça mağdur oldu. Kuraklık sebebiyle hayvanların otladığı meralar kurudu, çayırlar da nasibini aldı ve kuraklıktan dolayı biçilemez duruma geldi.

Bu olumsuz iklim koşulları nedeniyle 2 ton saman 3 bin lira ederken, 1 inekte aynı fiyatlara satıldı. Tüm bu nedenlerden ötürü köyde yaşayan vatandaşlarımızın kışın hayvanlarına bakması mümkün görünmemektedir. İvedilikle devlet elinin bu bölgedeki yurttaşlarımıza uzanmasını ve vergilerin, sgk primlerinin, esnaf ve çiftçilerimizin banka kredilerinin ertelenmesini ve ayrıca tarlalar ile çayırlarda ölçümlerin yapılarak zarar gören köylüye hibe olarak nakit para yardımı yapılmasını tüm bunların yanı sıra Rize, Artvin ve Düzce'ye hazırlanan acil destek paketinin Doğu ve Güneydoğu illerine de uygulanmasını istiyoruz."dedi